Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szélsőérték.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
550

Határozzuk meg az f(x, y) =x³+y³ függvény szélsőértékeit az x+y=2 feltétel mellett.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha x+y=2, akkor y=2-x, tehát az x³+(2-x)³ szélsőértéke kell nekünk. Ez egy másodfokú függvény lesz, aminek deriválás nélkül is ki tudjuk számolni a szélsőértékét.
0