Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
367
1 kg 60 tömeg%os oldatból 50 tömeg%os oldatot szeretnénk készíteni Hány g desztillált vízzel kell hígítani és mennyi oldatot kapunk így ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`1*60+x*0` = `(1+x)*50`

60 = 50 + 50x

50x = 10

x = `10/50` = 0,2 kg = 200 g vizet kell hozzáadni.
0