Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
313
209g 12 tömeg%os vizes glicerin oldathoz még 20 g glicerint adunk Milyen töménységű oldatot kapunk ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`209*12+20*100` = `(209+20)*x`

x = `(209*12+20*100)/(209+20)` = 19,68 %-os lesz az oldat.
0