Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
335
180 g 13 tömeg%os KMnO4 oldatból mennyi vizet kell elpárologtatni hogy 16 tömeg%os oldatot kapjunk és mennyi lesz a kapott oldattömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`180*13-x*0` = `(180-x)*16`

2340 = 2880-16x

x = 33,75 g vizet kell elpárologtatni.
0