Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
417
Hány g desztillált vízzel kell felhígítani 50 g 92 tömeg%os alkoholt hogy 20 tömeg %os arcvizet kapjunk és hány g arcvizet készíthetünk ily módon ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`50*92`+ `x*0` = `(50+X)*20`

4600 = 1000+20X

20X = 3600

X = `3600/20` = 180 g víz kell hozzá.

Az új tömeg 180+50 = 230 g.
0