Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
432
Milyen töménységű sóoldat keletkezik ha 350g 8 tömeg%os NACI oldalhoz még 50g konyhasót adunk ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
350 g oldatban van `3.5*8` = 28 g NaCl

ehhez hozzájön 50 g só

350+50 = 400 g oldatban van 28+50 = 78 g NaCl

100 g oldatban lesz `100/400*78` = 19,5 g NaCl

Az új oldat 19,5 tömeg%-os.
0