Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
375
Hány cm3 30 térfogat%os H2o2-t és hány cm3 desztillált vizet kell összeöntenünk hogy 0,3 dm3 12 térfogat%os H2O2 oldatot kapjunk ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`x*30+(0.3-x)*0` = `0.3*12`

30x = 3,6

x = `3.6/30` = 0,12 `dm^3`= 120 `cm^3` hidrogén-peroxid oldatból indultunk ki (ha feltételezzünk, hogy nincs térfogat-kontrakció).
0