Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS 10.-es matek ma este 8ra!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
3193
Köszi előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sin alpha + sin beta` = `2*sin(1/2*(alpha+beta))cos(1/2*(alpha-beta))`

`cos alpha + cos beta` = `2*cos(1/2*(alpha+beta))*cos(1/2*(alpha-beta))`

`(sin alpha+sin beta)/(cosalpha+cosbeta)` = `(2*sin(1/2*(alpha+beta))cos(1/2*(alpha-beta)))/(2*cos(1/2*(alpha+beta))*cos(1/2*(alpha-beta)))` = `tg((alpha+beta)/2)` = `(sin(alpha+beta))/(1+cos(alpha+beta))`

`sin gamma` = `sin (180-(alpha+beta))` = `sin180*cos(alpha+beta)-cos180*sin(alpha+beta)` = `sin(alpha+beta)`

`sin(alpha+beta)` = `sin(alpha+beta)/(1+cos(alpha+beta))`

`1 + cos(alpha+beta)` = 1

`cos(alpha+beta)` = 0

`alpha +beta` = `pi/2`

`gamma` = `pi/2`
0