Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
845
7. 12 tehénnek 20 napra elegendő széna

A, hány napra elegendő a széne mennyisége, ha a gazda 16 tehenet tart?
B, Hány lenne a gazdának, ha a széna mennyisége 40napra lenne elég?

8.
A,2,5kg lisztből hány db sütemény készülne?
B, 150db sütemény elkészítéséhez mennyi lisztre van szükség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
7.
A) fordított arányosság
12 tehén 20 nap
1 tehén (20*12)=240 nap
16 tehén (240:16)=15 nap

B)
240 nap 1 tehén
40 nap (240:40) 6 tehén

1

1,5kg lisztből 60db süteményt tudunk
készíteni
2,5kg lisztből hány db sütemény készülne
150db sütemény elkészítéséhez mennyi lisztre van szükség
0

1,5 kg 60db
1 kg (60:1,5) 40db
2,5 kg (40*5) 100db
40db 1 kg
150db 150:=3,75 kg
0