Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOShazi

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
521
Egy 5cm oldalú négyzetet megforgatunk egyik oldala körül.Mekkora az igy keletkezett forgas test terfogata es felszine?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Egy hengert kapunk, mely alapjának a sugara r = 5 cm, a magasága m = 5 cm.

A = `2*r^2*pi` + `2*r*pi*m` =

V = `r^2*pi*m` =
0