Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 11.o

Főoldal » Középiskola » Fizika
424
Sziasztok, tudna valaki segíteni az utolsó 3 feladatban? Képet csatoltam
Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

3, A térfogatuk egyenlő, a tömegünk a sűrűségük arányának felel meg, így a lendületük aránya is a sűrűségük aránya lesz.

x = `rho_(Fe)/rho_(Pb)` = `7.8/11.34`

4,

`I_1` = `I_2`

`m_1*v_1` = `m_2*v_2`

`m_1` = 8 kg

`v_1` = 600 `m/s`

`m_2` = `4000/10` = 400 kg

`v_2` = `(m_1*v_1)/m_2` = `(8*600)/400` = 12 `m/s` az ágyú sebessége.

Az ágyúgolyó t = `s_1/v_1` = `2/600` = `3.33*10^(-3)` S-ig mozog.

Ennyi idő alatt az ágyú `s_2` = `v_2*t` = `12*3.33*10^(-3)` = 0,04 m = 4 cm utat tesz meg.


5,

v = 6 `m/s`

m = 4 kg

t = 0,002 s

F = `(m*v)/t` = `(4*6)/0.002` = 12 000 N
0