Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 5.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
Egy akváriumba 10 l vizet töltöttünk, így 20 cm magasan áll benne a víz.
Milyen magasan fog állni benne a víz, ha még hozzáöntünk 5 dl-t?
A: 30 cm; B: 25 cm; C: 21 cm; D: 20 és fél cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
V = 10 `dm^3`

l = 20 cm = 2 dm

A = `V/l` = `10/2` = 5 `dm^2`

`V_2` = V + `V_1` = 10 + 0,5 = 10,5 `dm^3`

`l_2` = `V_2/A` = `10.5/5` = 2,1 dm = `color(red)("21 cm")`

`l^+` = `l_2-l` = 21-20 = 1 cm, ennyivel emelkedik a víz szintje.
0