Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 5.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Petra fél óra alatt járja körül a téglalap alakú erdőt az oldalai mentén vezető
utakon.
Percenként 100 lépést tesz meg, és átlagosan 60 cm hosszú egy-egy lépése.
Az erdő egyik oldala mentén haladó út hossza 400 m.
Mekkora a szomszédos oldala mentén vezető ösvény hosszúsága?
A: 500 m; B: 600 m; C: 800 m; D: 1400 m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Fél óra= 30 perc
100*30=3000 lépést tesz összesen.
3000*60=180000 cm-t sétál összesen.
180000cm=18000dm=1800m
Egyik oldala 400m, a vele szemben lévő is.
400+400=800m
1800-800=1000m a két szomszédos oldalának összege.
1000:2=500m

A: 500 m
0