Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOSMatek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
284
Valaki tudna ezt folytatni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
82 = M2 + 22
64 = M2 + 4
60 = M2
M =  60  =2 15  = 7,746 cm
A = R2 * π + r2 * π + ( R + r) * a * π = 52 * π + 32 * π + (5 + 3) * 8 * π = 25π + 9π + 64π = 98π = 307,72 cm2

V = ( ( R2 + r2 + R * r) * M * π) / 3 = ( ( 52 + 32 + 5 * 3) * 7,746 * π) / 3 = ( (25 + 9 + 15) * 7,746 * π) / 3 = (49 * 7,746 *π) / 3 = 397, 267 cm3
1