Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Kémia
587
Egy 10,1 MPa nyomású gázzal töltött, 50 dm3 térfogatú tartályt mekkora térfogatú „légüres" (elhanyagolhatóan kis nyomású) tartállyal kötöttünk össze, ha a két edényben a gáz közös nyomása ugyanazon a hőmérsékleten 0,505 MPa lett?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

T = állandó

`p_1` = 10,1 MPa

`V_1` = 50 `dm^3`

`p_2` = 0,505 MPa

`V_2` = ?

`p_1*V_1` = `p_2*(V_1+V_2)`

`10.1*50` = `0.505*(50+V_2)`

`V_2` = 950 `dm^3`
1