Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Egy háromszög belső szögeinek aránya 2 : 5 : 11. Hány fokos a legkisebb szög?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+5x+11x=180°
18x=180°
x=10°
2•10= 20°
5•10= 50°
11•10= 110°
0