Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Két szám mértani közepe 4, az egyik szám a 2. Hogy jelöljük? Melyik a másik szám?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x és y mértani közepe: `root()(x*y)`

Legyen a másik szám x. Ekkor

`4 = root()(2x)`

2x = 16

x = 8

A másik szám tehát 8.
0