Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika transzformátor sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
321
(A menetszámot N-nel jelöljük. és a jobb alsó indexben „p „primer és „sz” szekunder jelzést használunk)

Egy 900 menetes primer tekercset tartalmazó transzformátor szekunder tekercse 45 menetes. Mekkora feszültséget mérhetünk a szekunder tekercsen, ha a primer tekercsen 230 V-os hálózati feszültség van?

Köszi :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Középiskola, transzformátor
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`N_1/N_2` = `U_1/U_2`

`900/45` = `230/U_2`

`U_2` = `(230*45)/900` = 11,5 V
0