Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Ezt kellene megoldani
--Oldjuk meg az alábbi egyenleteket a valós számok halmazában.

Log3X + Log9X = 6

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Valamint ezt is megkellene

Log3X + Log27X = 4
0

`log_3 x` + `log_9 x` = 6

`log_3 x` = a

`3^a` = x = `9^(a/2)`

`log_9 x` = `a/2`

`a + a/2` = 6

`3a/2` = 6

a = 4

`log_3 x` = 4

x = `3^4` = 81

Ell:

`log_3 81` + `log_9 81` = 6

4 + 2 = 6
---------------------------
`log_3 x` + `log_(27) x` = 4

mint az előzőben:

a + `a/3` = 4

`(4a)/3` = 4

a = 3

`log_3 x` = 3

x = `3^3` = 27

Ell:

`log_3 27` + `log_(27) 27` = 4

3 + 1 = 4
0