Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d=12 mm, ezért R=6 mm
Vgolyó=4·R²·π=4·6²·π=144π mm²
Az átmérő 0,8 mm-rel kevesebb, így d=11,2 mm, ezért r=5,6 mm
Vkopott golyó=4·r²·π=4·5,6²·π=125,44π mm²
125,44/144·100=87,1%
100%-87,1%=12,9%-kal lett kevesebb a golyó felszíne.
0