Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segits

Főoldal » Középiskola » Kémia
427
7g anyagot 237g vízben oldottunk. Az oldat fagyáspontja -0,4ᵒC lett. Mennyi az oldott
anyag moláris tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`DeltaT` = `m*DeltaT_m`

`DeltaT` = 0,4 °C

237 g vízben van 7 g oldott anyag

1000 g vízben van `1000/237*7` = 29,53 g / 1000 g oldószer

A víz molális fagyáspontcsökkenése 1,86 `(K*kg)/(mol)`

m = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `0.4/1.86` = 0,21 mol / 1000 g oldószer

M = `29.53/0.21` = 137,34 `g/(mol)`
0