Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni ebbe a matematika házi feladatba? Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Állítsd elő a természetes számokat 25-ig úgy, hogy csak a 2, 0, 2, 1 számjegyeket használod fel szigorúan ebben a sorrendben úgy, hogy közéjük műveleti jeleket és ha szükséges zárójeleket teszel (összeadás, kivonás, szorzás, osztás, hatványozás, faktoriális) .

0 = 2 x 0 x 21

1 = -20 + 21

2 = 2+ 0 x 20.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 = 2 + 0 * 21
3 = 2 + 0 + 2 - 1
4 = 2 + 0 + 2 * 1
5 = 2 + 0 + 2 + 1
6 = 2 + 0! + 2 + 1
7 = 2 - 0! + (2 + 1)!
8 = 2 + 0+ (2 + 1)!
9 = (2 + 0!) * (2 + 1)
10 = (2 + 0!)2 + 1
11 = (2 + 0!)! * 2 - 1
12 = (2 + 0) * (2 + 1)!
13 = (2 + 0!)! * 2 + 1
14 = 20 - (2 + 1)!
15 = -(2 + 0!)! + 21
16 = 20! +2 +1
17 = 20 - 2 - 1
18 = (2 + 0!)! *(2 + 1) 18 = 20 - 21
19 = 20 - 2 + 1
20 = 20 * (2 - 1)
21 = 20 + 2 - 1
22 = 20 + 21
23 = (2 + 0 + 2)! - 1
24 = (2 + 0 + 2)! * 1
25 = (2 + 0 + 2)! + 1
0