Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek is egyenes arányosságos feladatok.

12. feladat:
50 l tej = 16 kg túró
? l tel = 20 kg túró

50 l tej = 16 kg túró , akkor 1 kg túró készítéséhez: 50 / 16 = 25/8 = 3,125 l tejre van szükségünk.
20 kg túróhoz: 20 * 3,125 = 62,5 l kell.

13. feladat:
5 m2 = 75 db palánta
32 m2 = ? db palánta

5 m2 -en 75 db palánta fér el, akkor 1 m2-en 75 / 5 = 15 db lehet.
32 m2 területen: 32 * 15 = 480 db palánta fér el.

14. feladat:
8 db vaslemez = 0,5 kg festék
50 db vaslemez = ? kg festék

8 db vaslemezhez 0,5 kg festék kell, akkor 1 db vaslemezhez: 0,5 / 8 = 0,0625 kg festék szükséges.
50 db vaslemezhez: 50 * 0,0625 = 3,125 kg festék kell.
0