Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a fény 10 mp alatt 3.000.000km-t tesz meg, akkor 1 perc alatt:
1 perc = 60 mp ---> 6*3.000.000 = 18.000.000 km-t tesz meg.

A Föld és a Nap között kb. 150 millió km a távolság, ezt a távot a fény
150.000.000/3.000.000 = 50 --> 50*10 = 500 mp alatt teszi meg. (8 perc 20 mp)

A Hold és a Föld között 384.400 km a távolság.
384.400/3.000.000 = 0,128133... ---> 0,128133*10 = 1,2813 mp alatt teszi meg.

0