Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kéne egy kis segítség Fizikában

Főoldal » Általános iskola » Fizika
644
Az oktatási hivatal fizika 7. osztályos munkafüzetében kéne pár feladat megoldása.
Mf. 9/5,6,7,8
10/12,13
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
5. feladat:
Terület: jele: t mértékegysége: m2, dm2, cm2, mm2
Térfogat: jele: V mértékegysége: m3, dm3, cm3, mm3
Tömeg: jele: m mértékegysége: kg, g
Sűrűség: jele: ρ (ró) mértékegysége: kg/m3 , g/cm3

6. feladat:
Azonos sűrűségű anyagok:
alkohol, petróleum és tölgyfa = 0,8 g/cm3
jég és olaj = 0,9 g/cm3
grafit és konyhasó = 2,1 g/cm3
acél és vas = 7,8 g/cm3

7. feladat:
Víznél kisebb sűrűségű anyagok:
fenyőfa: 0,5 g/cm3
hungarocell: 0,015 g/cm3
alkohol: 0,8 g/cm3
benzin: 0,7 g/cm3
denaturált szesz: 0,78 g/cm3
levegő: 0,0013 g/cm3
jég: 0,9 g/cm3
parafa? 0,2 g/cm3
tölgyfa: 0,8 g/cm3
olaj: 0,9 g/cm3
petróleum: 0,8 g/cm3

8. feladat:
Vasnál nagyobb sűrűségű anyagok:
arany: 19,3 g/cm3
ezüst: 10,5 g/cm3
higany: 13,6 g/cm3
ólom: 11,3 g/cm3
vörösréz: 8,9 g/cm3

12. feladat:
1 m3 tölgyfa tömege 800 kg.

13. feladat:
V = 10 m3
m = 12000 kg
ρ = m / V = 12000 kg / 10 m3 = 1200 kg/m3
0