Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
527
1.) A gimnáziumban egy diák az első héten 250 palackot préselt, a következő héten 10-zel többet. Hány százalékkal növekedett a teljesítménye?

2.) Egymillió forintot szeretnénk elhelyezni egy évre egy bankban. Két ajánlatot kaptunk. Az egyik havi 4000 Ft-ot fizet egy éven át, a másik évi 5%-ot. Melyiket célszerűbb elfogadni, ha egy év múlva van szükségünk a pénzre?

3.) Egy háromszög belső szögeinek aránya 7:10:19. Mekkorák a háromszög szögei?

4.) Egy szám felének 75%-a 24. Melyik ez a szám?

5.) Egy iskola diákjai a Tiszán evezős túrán vettek részt. A folyón 6 nap alatt átlagosan napi 31 kilométert kellett volna evezniük, hogy a tervezett távot teljesítsék. Az első nap esett az eső, ezért nem tudtak elindulni. A hátralévő napokon átlagosan hány kilométert kellett haladni, ha a távot sikerült teljesíteni? Az eredeti tervhez képest naponta hány százalékkal kellett így többet evezni?

6.) Egy havibérlet szelvényén a következőt olvashatjuk: Ára 3600 Ft, az ár 10,71% áfát (általános forgalmi adót) tartalmaz. A nettó árat (az áfa összegét nem tartalmazó árat) hány százalékkal kell megnövelni, hogy a bérlet árát kapjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1.) 10÷250=4%
megoldás: 4%

2.) 5%=50000>4000×12=48000
megoldás: az évi 5% célszerűbb elfogadni.

3.) α = 7x
β = 10x
γ = 19x
α + β + γ = 7x + 10x + 19x = 36x = 180 fok
36x = 180 fok
x = 5 fok
megoldás:
α = 7 * 5 = 35 fok
β = 10 * 5 = 50 fok
γ = 19 * 5 = 95 fok

4.) 64÷2×75%=24
megoldás: 64

5.) 31×6=186
186÷5=37,2km
37,2÷31=1,2
1,2-1=0,20=20%
megoldás: A hátralévő napokon átlagosan 37,2 kilométert kellett haladni, ha a távot sikerült teljesíteni. Az eredeti tervhez képest naponta 20%-kal kellett így többet evezni.

6.) 12%

Ha segített jelöld megoldásnak!

X.J.
Módosítva: 5 éve
0

A 3.-at asszem tudom
-2

A 3.-at asszem tudom
-1