Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a haromszog terulete?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
706
a=5 cm
b=9 cm
c=13 cm

Koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
a*b*c? 5*9=45 45*13= 585 cm2 azt hiszem, rég használtam
0

Hali, szerintem Hérón-képlettel kell megoldani, képként mellékelem a megoldást!
1

1

A háromszög területének képlete: a*ma/2
Mivel az ma-t csak Pitagorasz-tétellel tudjuk meg, ezért az ábránkon jelöljük az ma-t és kiszámoljuk:
a/2^2+ ma^2= 13^2
2,5^2+ma^2=13^2
6,25+ma^2=169
ma^2=169
ma=12,757 kerekítve 12,8
Ezután a terület képletébe helyettesítünk.
5*12,8/2=64/2=32cm2
A háromszög területe 32cm2:)

UI: a hatványjelet későn vettem észre ezért írtam így: ^2
1