Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10. feladat:
A tervrajzon a ház oldalai: 5 cm és 6 cm.
Az 5 cm oldalnak megfelelő méret a valóságban 8 m. (egyenes arányosság)
Ha 5 cm a tervrajzon a valóságban 8 m, akkor 1 cm a tervrajzon a valóságban: 8/5 =1,6 m
Mivel a ház másik oldala a tervrajzon 6 cm, akkor a valóságban: 6 * 1,6 = 9,6 m lesz.
A ház alapterülete:
T = a * b = 8 * 9,6 =76,8 m2

11. feladat:
200 m2 terület = 40 kg búza (egyenes arányosság)
15 ha = ? kg búza
15 ha = 150000 m2

Ha 200 m2 területen 40 kg búza termett, akkor 100 m2-en 40/2 = 20 kg búza lett.
(150000 = 1500 * 100)
Ekkor a 15 ha = 150000 m2 nagyságú területről: 1500 * 20 = 30000 kg (=30 t) búzát arathatnak le.
Módosítva: 5 éve
0