Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
290
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7. feladat:
25 db kockánk van: 8-at lefestettünk, akkor hátravan még: 25 - 8 = 17 db
8 kocka lefestéséhez 0,5 l festék kelllett, azaz a feladatunk:
8 db kocka = 0,5 l festék
17 db kocka = ? (egyenes arányosság)

Ha 8 db kockához 0,5 l festék kellett, akkor 1 db kockához 0,5 l / 8 =0,0625 l festékre van szükség.
17 db kockához: 17 * 0,0625 = 1, 0625 l festékre van még szükség.

8. feladat:
25 dkg vaj = 9 l tej kell
1,2 kg vaj = ? l tej kell. (egyenes arányosság)
1,2 kg = 120 dkg

Ha 25 dkg vajhoz 9 l tejre van szükség, akkor 10 dkg vajhoz 9 / 2,5 = 3,6 l tej kell
1,2 kg = 120 dkg vajhoz: 12 * 3,6 = 43,2 l tejre lesz szükség.

9. feladat:
6 db zsemle 144 Ft-ba kerül.
8 db zsemle ? Ft (egyenes arányosság)

Ha 6 db zsemle 144 Ft-ba kerül, akkor 1 db zsemle ára: 144 / 6 = 24 Ft
Ekkor 8 db zsemléért: 8 * 24 = 192 Ft-ot kell fizetnünk.
0