Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerű, de mégsem...

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Sziasztok! A matek tanárunk ezt küldte...
Ti mit gondoltok?

8÷2(2×2) =?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Műveleti sorrend szerint először a zárójelben levő műveletet végezzük el. Szorzás, osztás egyenrangú, tehát balról jobbra haladva végezzük el.
8÷2(2×2) =8/2*4 = 4 * 4 = 16
1