Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1016
Egy dobozban nyolc fehér golyó van. Hány zöld golyót kell a dobozba tenni hogy a golyók számának 60 százaléka zöld legyen. írja le a megoldás menetét is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség számítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Fehér golyók száma: 8 db.
Zöld golyók száma : x db
Összesen van x + 8 db golyó
100 % x + 8 db
60 % x db
60 % = 0,6
x = 0,6 * (x + 8)
x = 0,6x + 4,8
0,4x = 4,8
x = 12

12 db zöld golyót kell a dobozba tenni.

Ellenőrzés:
8 db fehér golyó + 12 db zöld golyó = 20 db golyó összesen.
20 golyó 60%-a = 20 * 0,6 = 12 db.
0