Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
718
4. Kokoska O középpontjából Péter Ablonc (A) felé, Pál Béles (B) felé indul el egy-egy egyenes szakasz mentén. Mekkora szöget zár be egymással a két út, ha OA (8; 5) és OB (-1; 7)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, vektor
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Itt a skalárszorzatot kell felírni:

`a("vektor")*b("vektor")=|a|*|b|*cos(alpha)`
`27=sqrt(89)*sqrt(50)*cos(alpha)`
`27/sqrt(4450)=cos(alpha)`
`66.12fok=alpha`

Kérdésed van, nyugodtan írj!

-S.R.
0