Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
636
Tudnátok segíteni ?...(házi dolgozat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1: B

2: [2;6]

3: Azt még megértem, hogyha parabolát nem tudsz ábrázolni, de egy lineáris függvénnyel meg kellene tudni birkózni.

10: Mivel -(x-1)² értéke 0 vagy negatív, ezért maximum 0 lehet az értéke, így az egész függvénynek a maximuma 0+4=4-

13: -2-nél a függvényérték 5, 3-nál 10, az előző feladatban tárgyaltak alapján x² minimuma 0, így a függvény minimuma 0+1=1, tehát az értékkészlet: [1;10].

15: x=0-nál, értéke: 0+10=10.

35: 30-nál az 1) ábra majdnem olyan, annyi különbséggel, hogy a csúcs az y-tengelyen -1-nél van, nem -2-nél, tehát azt csak el kell tolni 1-gyel felfelé. A legkisebb függvényérték x=0-nál van, -1.

30) 1)=C, 2)=A.
0