Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tétel, Szinusz, alkalmazása
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a) α = 60⁰
β = 46⁰
a = 8 cm
A háromszög belső szögeinek összege 180⁰, tehát γ = 180⁰ - 60⁰ - 46⁰ = 74⁰
A háromszögben felírhatjuk a színusz-tételt:
a / sinα = b / sinβ
8 / sin 60⁰ = b / sin 46⁰
8 / 0,866 = b / 0,7193
9,238 = b / 0,7193
6,645 cm = b
T = (a * b*sinγ) / 2 = (8 * 6,645 *sin74) /2 = 25.55 cm2
Módosítva: 5 éve
1

b) α = 60⁰
β = 46⁰
a = 102 cm
A háromszög belső szögeinek összege 180⁰, tehát γ = 180⁰ - 60⁰ - 46⁰ = 74⁰
A háromszögben felírhatjuk a színusz-tételt:
a / sinα = b / sinβ
102 / sin 60⁰ = b / sin 46⁰
102 / 0,866 = b / 0,7193
117,783 = b / 0,7193
84,721 cm = b
T = (a * b*sinγ) / 2 = (102 * 84,721 *sin74⁰) /2 = 4153.39 cm2
1