Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Segítsetek! Csatolok képet! Ha valaki tudja pluszba melyik feladatsor ez a felvételis lapok közül azt is nagyon megköszönném! Kérem jelezzen aki dolgozik rajta!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Mindjárt megnézem, hogy ez melyik sorból való.
Az eddigi éles feladatsorok között nem találtam meg.
Módosítva: 5 éve
1

a) H
b) H
c) I
d) I
1

a) Vázlat: A négyzet minden oldalára rajzolsz egy félkört, melynek átmérője egyenlő a négyzet oldalával.
b) - d) a= 6 cm.
A keletkezett síkidom áll a 6 cm oldalú négyzetből és 4 db 6 cm átmérőjű félkörből, ami 2 db 6 cm átmérőjű körnek felel meg.
A síkidom területe ezek területének összege, azaz T = Tnégyzet + 2 * Tkör.
Tnégyzet = a2 = 62 = 36 cm2
A kör átmérője 6 cm, vagyis sugara: r = 3 cm.
Tkör = r2 * π = 32 * 3,14 = 28,26 cm2

A teljes terület: T = Tnégyzet + 2 * Tkör = 36 + 2 * 28,26 = 92,52 cm2
1