Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
309
Kérlek segítsetek! Csatolok képet! Kérem jelezzen aki dolgozik rajta! Köszönöm MB
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia a kisautós feladathoz:
amit tudunk:
az egyik csoportban 20 autó a másikban pedig x db autó van. A különbségük= 20-x
ha az 1.-ből át rakunk négyet: 16 és x+4 lesz a csoportok darabszáma
x+4=3(20-x)=60-3x
x+4=60-3x /-4+3x
4x=56
x=14 /a másik csoportot tudjuk
a kisautók darabszáma:14+20=34

Ell:
20<-6->14
16 18=3*6✔️
Módosítva: 5 éve
0