Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
Kérlek segítsetek! Elkezdtem a feladatokat de nem jutottam sokáig! Kérem jelezzen aki dolgozik rajta!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
⁰1. feladat:
2 * 1 + 4 = -2 *Δ
6 = -2 *Δ
-3 = Δ

2 * x + 4 = -2 * (-7)
2x + 4 = 14
2x = 10
x = 5

2 * 1,2 + 4 = -2 * Δ
2,4 + 4 = -2 * Δ
6,4 = -2 * Δ
-3,2 = Δ

2 * x + 4 = -2 * (1/2)
2x + 4 = -1
2x = -5
x = -2,5 (= -5/2)

2 * 0 + 4 = -2 * Δ
4 = -2 * Δ
-2 = Δ

2. feladat:
a) 12 km - 34500 dm = 1200000 cm - 345000 cm = 855000 cm
b) 97 dl + 8,3 cl = 9,7 l + 0,083 l = 9,783 l
c) 15000 mg - 13 g = 15 g - 13 g = 2 g
d)-e) 102⁰19' + 27⁰48' = 129⁰67' = 130⁰7' mert 1⁰ = 60'
1