Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Segítséget szeretnék kérni ebbe a feladatba
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. egyenlet:
22(x + y -5) = 24 - 2x
Az exp. fgv. szig. mon. miatt
2x + 2y -10 = 4 - 2x
4x + 2y = 14
2x + y = 7

II. egyenlet:
24(2x - y +1) = 23(y + 7)
Az exp. fgv. szig. mon. miatt
8x - 4y +4 = 3y +21
8x - 7y = 17

Az I. egyenletből y-t kifejezzük: y = 7 - 2x
Ezt behelyettesítjük II.-ba.
8x - 7*(7 - 2x) = 17
8x - 49 + 14x = 17
22x = 66
x = 3
y = 7 - 2*3 = 7 - 6 = 1

Ellenőrzés:
43 + 1 - 5 = 24 - 2*3
4-1 = 2-2
1/4 = 1/4

162*3 - 1 + 1 = 81 + 7
166 = 88
(24)6 ( (23)8
224 = 224
1