Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A megoldás kellene nekem elöre köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
35. feladat:
I. oszlop:
Középponti szög: π/3
Kerületi szög = középponti szög fele = π/6
Ívhossz = r* középponti szög radiánban = 3 * π/3 = π cm

II. oszlop:
Kerületi szög: 4π/5
Középponti szög = Kerületi szög kétszerese = 4π/5 * 2 = 8π/5
Ívhossz = r* középponti szög radiánban = 3 * 8π/5 = 24π/5 cm

III. oszlop:
Ívhossz: 7π/2 cm
Ívhossz = r* középponti szög radiánban
7π/2 = 3 * középponti szög radiánban
7π/6 = középponti szög radiánban
Kerületi szög = középponti szög fele = 7π/12

IV. oszlop:
Középponti szög = 360⁰ - 120⁰ = 240⁰ = (240 * π)/ 180 = 4π/3
Kerületi szög = középponti szög fele = 2π/3
Ívhossz = r* középponti szög radiánban =3 * 4π/3 = 4π
Módosítva: 5 éve
0

⁰34. feladat:
a) Kerületi szög = 15⁰ = π/12
b) Középponti szög = 45⁰ = π/4
Kerületi szög = 22,5⁰ = π/8
c) Középponti szög: α = 6π/6 = π = 180⁰
Kerületi szög: 180⁰ / 2 = 90⁰ = π/2
d) Középponti szög: α = (8/3)π /6 =(8/18)π =4π/9 = (4 * 180⁰)/9 = 80⁰
Kerületi szög: 80⁰ / 2 = 40⁰ = 2π /9
e) Középponti szög: α = 9π / 6 = 3π/2 = (3 * 180⁰)/2 = 270⁰
Kerületi szög: 270⁰ / 2 = 135⁰ = 3π/4
f) Középponti szög: α = (15/2)π / 6 = 15π/12 =5π/4 = (5 * 180⁰) /4 = 225⁰
Kerületi szög: 225⁰ / 2 = 112,5⁰ = 5π/8
0