Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1589
Anna születésnapi bulijára, a barátai véletlenszerűen érkeznek, és a ház előtt, egymás mellé, egy sorba parkolnak le az autóikkal. Mekkora annak a valószínűsége, hogy nyolc különböző gépkocsi esetén az Audi és a BMW egymás mellett parkol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 8!
Kedvező eset: mivel azt szeretnénk, hogy egymás mellett legyenek, kezelhetjük őket egyként, így az a kérdés, hogy 7-en hányféleképpen tudnak egymás mellé parkolni, a válasz az, hogy 7!. Viszont az Audi és a BMW 2!=2-féleképpen tud egymás mellé felállni, tehát a kedvező esetek száma 7!*2!

Valószínűség=kedvező/összes=(7!*2!)/8!=1/4=0,25=25%.
0