Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(6 alatt 4)=15

(19 alatt 5)=11628
1

1. feladat:
6-ból választasz ki 4-et: nem használsz fel minden elemet és lényegtelen a kiválasztás sorrendje, tehát ismétlés nélküli kombináció
C = ( 6 alatt a 4) = 6! / ( 4! * (6 - 4)! ) = 6! / ( 4! * 2!) = 15 féleképpen lehet választani.

2. feladat:
19-ből 5-öt választunk: nem használunk fel minden elemet és lényegtelen a kiválasztás sorrendje, tehát ismétlés nélküli kombináció.
C = (19 alatt az 5) = 19! / ( 5! * (19 - 5)! ) = 19! / ( 5! * 14!) = 11628 féleképpen választhatunk.
1