Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
7 féle gyümölcs van, ebből 3 félét választunk.
Nem használunk fel minden elemet és mindegy a kiválasztás sorrendje, tehát ez ismétlés nélküli kombináció
C = (7 alatt a 3) = 7! / ( 3! * (7 - 3)! ) = 7 ! / (3! * 4!) = 35 féleképpen válaszhat.

2. feladat:
a) 22 tanulóból kiválasztunk 5-öt: nem használunk fel minden elemet és mindegy a kiválasztás sorrendje, tehát ez is ismétlés nélküli kombináció.
C = (22 alatt az 5) = 22! / (5! * (22 - 5)! ) = 22! / (5! * 17!) =263334 féleképpen választhatnak.

b) Az 5 kiválasztott felel, vagyis minden elemet felhasználunk, ezért ismétlés nélküli pewrmutáció.
P = 5! = 120 féleképpen felelhetnek.
0