Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
300
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
a) 4-en vannak, mindannyian leülnek, tehát ismétlés nélküli permutáció.
P = 4! = 24 féleképpen ülhetnek le.

b) Ha Anna és Béla egymás mellé ü, akkor őket "egynek" vesszük, tehát olyan, mintha 3 személyt ültetnénk le, azaz P = 3! = 6 féle lehetőséget kapunk.
De Anna - Béla és Béla - Anna sorrendben is ülhetnek egymás mellett, tehát az összes lehetőségünk : 6 * 2 = 12 féleképpen ülhetnek le.

2. feladat:
5 számunk van, mindegyiket felhasználtuk egyszer, tehát ez ismétlés nélküli permutáció.
P = 5! = 120 lehetőség, tehát 120-an írtak próbaérettségit.
1