Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
14. feladat c)
Dani az 1. vagy a 2. helyen végez.
Ha Dani az 1. helyen végzett, akkor a többi 5 versenyzőt egyszerűen sorbarendezzük a további 5 helyen, tehát ismétlés nélküli permutáció.
P = 5! = 120 lehetőség.
Ha Dani a 2. helyen végzett, ugyanígy járunk el, tehát ez is 5! = 120 lehetőség.
Mivel Dani 1. vagy 2. is lehet, így a kapott lehetőségek számát összeadjuk, azaz összesen 120 +120 = 240 féleképpen állíthatjuk sorba a 6 versenyzőt.

2. feladat: 3-an vannak, mindhármukat sorbarendezzük, tehát ismétlés nélküli permutáció.
P = 3! = 6 féleképpen ülhetnek le.
0