Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Transzformátor számítása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1016
Jó napot kívánok/sziasztok! Fizikából az alábbi feladatot nem tudom megcsinálni, és ebben kérném az Önök segítségét/a ti segítségeteket. Mielőbbi válaszukat/válaszotokat előre is köszönöm.

A transzformátor primer tekercsének és szekunder tekercsének menetszáma úgy aránylik egymáshoz, mint 3 : 7. Mek-
kora a szekunder feszültség, ha a primer feszültség 24 V? Mekkora a szekunder tekercs menetszáma, ha Np = 150?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Házi feladat
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Boldog Új Évet Kívánok!
Az adatok felírását mellőzve:
Np/Nsz=150/Nsz=3/7⇒Nsz=350menet
Up/Usz=Np/Nsz=24/Usz=3/7⇒Usz=56V
Módosítva: 5 éve
1