Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Fizika
320
Egy jármű először 1,5 órán át mozgott 40 km/h sebességgel, majd 120 percig ment 60 km/h sebességgel. íMekkora a teljes útra számított átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t1 = 1,5 h
v1 = 40 km/h
s1 = t1 *v1 = 1,5 h * 40 km/h = 60 km

t2 = 120 perc = 2 h
v2 = 60 km/h
s2 = t2 *v2 = 2 h * 60 km/h = 120 km

A teljes megtett út : s = s1 + s2 = 60 km + 120 km = 180 km
A teljes ráfordított idő : t = t1 + t2 = 1,5 h + 2 h = 3,5 h

Az átlagsebesség : v = teljes út / teljes idő = s / t = 180 km / 3,5 h = 360/7 km/h ( =51,429 km/h)
1