Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 10

Főoldal » Középiskola » Matematika
288
Sziasztok! Csatolom a képet . Előre is köszönöm aki tudna nekem segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
17x2 - 12x +9 = 3 /-3 (0-ra redukáljuk)
17x2 - 12x + 6 = 0
D = (-12)2 - 4*17*6 = 144 - 408 = -264 < 0 Az egyenletnek nincs megoldása, mert a diszkrimináns negatív.

2. feladat:
4x2 - 11x -67 = (2x - 2,75)2 - 7,5625 -67 = (2x - 2,75)2 - 74,5625

(a-b)2 azonosságot alkalmaztuk "visszafele". 2x a 4x2 gyöke ; 2,75 = (11 : 2) : 2, mivel a -11x az azonosságban a -2ab-vel egyenlő.
Az 7,5625 a 2,75-nek a négyzete.

3. feladat:
 112  +  175  -  700  +  7  =  16*7  +  25*7  -  100*7  +  7  = 4 7  + 5 7  - 10 7  +  7  = 0
Módosítva: 5 éve
0