Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények, grafikonok, intervallumok

Főoldal » Középiskola » Matematika
598
Sziasztok tudnátok segíteni?
Ezt nem nagyon értem...mindig összekavarok, es holnapra be kellene adni.
Mind a 4 feladatban el kellene a segítség.
Előre is koszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Véleményem szerint ezek a válaszok:

Az elsőnél a függvény a ]-1;2[ intervallumon vesz fel pozitív értéket.
A másodiknál a C függvény a jó. Ha a zárójelen belül az x-ből kivonsz, akkor annyival kell jobbra tolni, ha összeadsz, akkor balra, de a zárójelen kívül már ha hozzáadsz, akkor felfelé, ha kivonsz, akkor lefelé kell tolni. Hogyha a zárójel előtt mínusz jel van, akkor maximuma lesz, és "lefelé irányul" a függvény, ha nincs semmi, akkor a szokott módon minimuma van, és "felfelé irányul".
A harmadik feladatban is hasonló a helyzet, ott is a C a jó megoldás!
0

51: Mellékelve.

46: Az ábrából az olvasható ki, hogy -1<x<2 esetén vesz fel pozitív értéket.

44: C.

42: C.
Módosítva: 9 éve
0

Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Még ha lehet pár kérdésem, illetve segítenétek benne megköszönném!
0

Hali. Mondom a válaszokat:

Az első képen a 35) feladathoz a képet mellékeltem a függvényről, csak azt kell ábrázolni, ami a kék téglalapon belül van a megszorítás miatt: ]-3;3].

A 30) feladatnál az első függvény hozzárendelési szabálya a C, a másodiké pedig az A.

A második képen, amit küldtél az 1) feladat megoldása a B.

A 2) feladatban a függvény értékkészlete intervallummal: [2;6].

A 3) feladathoz is mellékeltem képet!

A 10) feladatnál a függvénynek maximuma van, melynek helye 1 (x=1) és az értéke -4 (y=-4).

A 13) feladatnál a függvény értékkészlete az [1;10] intervallum.

A 15) feladatban a függvény a legnagyobb értéke a 10 (y=10), és a 0-nál veszi fel (x=0).
0