Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
468
Harározd meg az egyenlő szárú háromszög keresett adatait, majd számítsd ki a kerületét, területét!
A, a= 5,4 cm;ma= 3,6 cm;b= ?(szár)K=?T=?
B, a=3 dm;b=17 cm (szár);ma=? K=?T=?

Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(a/2)²+m²=b²
K=2·b+a
T=a·m/2

2,7²+3,6²=b² amiből b=4,5 cm, K=2·4,5+5,4=14,4 cm, T=5,4·3,6/2=9,72 cm²

3 dm= 30 cm
m²+15²=17² amiből m=8 cm, K= 2·17+30=64 cm; T=30*8/2=120 cm²
Módosítva: 5 éve
1