Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
858
Egy hosszú létra a falnak van támasztva.A létra alja a faltól 1,1 méterre van.Ha felmászunk a tetejére, a talpunk 3 méter magasan lesz a talajtól.Milyen hosszú a létra?

Választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt nagyon egyszerűen Pitagorasz tételel ki lehet számolni,
a=1,1m
b=3m
c=?
a2+b2=c2
1,1m2+3m2=c2
1,21+9=c2
 10,21 =c2
≈3,19m hossszú a létra
1